Ekspres De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.B

Ciśnienie: 15 Bar. Moc: 1450W. Wbudowany młynek: Tak. Rodzaj młynka: Stalowy. Zbiornik na wodę: 1,8 l. Zbiornik na kawę: 250 g. Rodzaj kawy: Ziarnista
4,7
768 opinii
Darmowa wysyłka
Sprawdź w sklepie
Dołącz do Amazon Prime

Ekspres De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.B - Pytania i odpowiedzi

Zastanawiasz się jak poprawnie użytkować zakupiony produkt? Porady na forum naszych ekspertów w mig rozwieją Twoje wątpliwości! Pytania i Odpowiedzi pomogą użytkownikom serwisu w poprawnym korzystaniu i cieszeniu się z nowo zakupionych produktów.

Witam chciałem spytać czy jak zamówię dwa te ekspresy to dostane jeszcze jakiś upust
Odpowiedz
Producent
Witamy serdecznie,
W tej sprawie należy się skontaktować z wybranym sprzedawcą, który posiada produkt w swojej ofercie.
Pozdrawiamy.
Wybrane oferty:
Mam pytanie, dlaczego mimo postępowania wg instrukcji i zaprogramowania niższej temperatury, otrzymuję zawsze kawę tak samo gorącą? Czy możliwe jest, że nowo zakupiony sprzęt wymaga reklamacji, gdyż wybór nie zapisuje się w pamięci urzadzenia?
Odpowiedz
Producent
Witamy serdecznie,
Temperatura kawy oraz wody w ciśnieniowych ekspresach do kawy waha się w przedziale 88 - 96 stopni C. Przy wylocie może być nawet o kilka stopni chłodniejsza w zależności, np. od temperatury zewnętrznej, czy nagrzania układu zaparzającego. Temperatura wody w procesie zaparzania wpływa znacznie na jakość i smak kawy. Zbyt wysoka (>96°C) spowoduje, że kawa będzie przepalona i gorzka w smaku, natomiast zbyt niska spowoduje, że smak będzie kwaśny i rozwodniony.

Jeżeli działanie urządzenie budzi Pani wątpliwości prosimy o bezpośredni kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta - infolinia.pl@delonghigroup.com.
Pozdrawiamy.
Ile z ziaren maku i czego jest w stanie przetworzyć Wasz Najlepszy eksptes? Dajcie wynik w dekagramach.
Odpowiedz
Producent
Witamy serdecznie,
Nasze ekspresy są przeznaczone wyłącznie do przygotowywania naparu z kawy. Nie należy wsypywać do pojemników w ekspresie innych produktów, m.in maku.
Pozdrawiamy.
Rozumiem, że tego typu ekspres sam się płucze i woda "znika" na przykład na produkcję pary. Jednak czy normalne jest, że w trakcie pracy wylewa do tacki ociekowej aż tyle wody? I nie chodzi tu o płukanie z dysz przy włączeniu czy wyłączeniu ekspresu, tylko wodę gromadzoną w tacce w czasie pracy urządzenia. W praktyce po zrobieniu kilku dużych kaw zbiornik na wodę jest pusty, natomiast tacka ociekowa niemal pełna. Wychodzi na to, że niemal połowa wody idzie "w gwizdek". Czy to normalne i Wasze ekspresy również tak mało oszczędnie obchodzą się z wodą?
Odpowiedz
Producent
Witamy serdecznie,
Warto zwrócić uwagę, że w trakcie przygotowywania kawy, ekspres odprowadza do tacki jednorazowo min. ok. 25 ml kondensatu pary oraz wody. Jest to prawidłowe działanie urządzenia.

W związku z powyższym, nawet jeśli podstawia Pan naczynie w momencie procesu płukania (przy włączaniu/wyłączaniu) to woda będzie się gromadzić w tacce ociekowej.
Pozdrawiamy.
Czy ten ekspres jest w stanie zrobić mocne espresso? Takie którego nie da się wypić w postaci dużego kubka bo byłoby za mocne?

Rozważam zakup tego ekspresu w calu picia z rana kawy, która da mi mocnego kopa na cały dzień :)
Odpowiedz
Producent
Witamy,
Model ECAM22.110 ma możliwość przygotowania mocnego espresso. Warto zwrócić uwagę, że smak zaparzonej kawy zależy od czynników takich jak: rodzaj kawy (odmiana, stopień wypalania), grubość zmielonego ziarna, ilość zmielonej kawy oraz ilość wody.

Poniżej przesyłamy wpływ danych ustawień ekspresu na smak/intensywność kawy:

1) Zmieniając wielkość kawy zmianie ulega ilość wody. Robiąc dużą kawę przygotowany napój będzie słabszy, niż robiąc małą kawę przy tym samym ustawieniu mocy.
2) Zmieniając moc kawy zmianie ulega ilość zmielonej kawy. Przy tym samym ustawieniu wielkości kawy, zmieniając jej moc przygotujemy kawę słabszą lub mocniejszą.
3) Zmieniając ustawienia młynka regulujemy stopień zmielenia kawy. Im drobniej zmielona, tym bardziej intensywna (pokrętło do regulacji stopnia zmielenia kawy znajduję się wewnątrz pojemnika na kawę ziarnistą).
Pozdrawiamy.
Dziękuję bardzo za odpowiedź! Teraz już rozumiem schemat działania, aczkolwiek.. jeżeli robię na ekspresie podwójne espresso (nie dużą czarną) to wtedy jest to dokładnie podwójne espresso o takiej samej mocy jak pojedyncze, czy robi się słabsze przez ilość wody i lepiej nalać 2x pojedyncze?
Jeszcze jedno pytanie: jest jakaś różnica między modelem czarnym a srebrnym? Mam na myśli osadzanie się brudu, kurzu, rysowanie etc.

Nie ma pojemnika na mleko jak zaparzyć capu ino
Odpowiedz
Producent
Witamy serdecznie,
Model ten posiada dyszę do manualnego spieniania mleka. Aby spienić mleko do cappuccino czy latte macchiato należy wlać mleko do szklanki lub stalowego dzbanka i zanurzyć je delikatnie pod dyszą. Wyrzutem pary mleko zostanie spienione i podgrzane. Przygotowanie kaw mlecznych takich jak caffelatte, cappuccino oraz latte macchiato jest możliwe poprzez odpowiednie spienienie mleka adekwatne dla danego rodzaju kawy i dopasowaniu proporcji mleka oraz kawy.
Pozdrawiamy.
Czy można za pomocą tego ekspresu zrobić także gorącą czekoladę?
Odpowiedz
Producent
Witamy,
W swojej ofercie posiadamy modele, które mają funkcję umożliwiającą przygotowanie gorącej czekolady w dedykowanym dzbanku. Ekspres ECAM 22.110.B nie został w nią wyposażony. W związku z tym, nie należy wsypywać kakao lub czekolady do pojemników w ekspresie. W przypadku chęci przygotowania czekolady bądź kakao, zalecamy najpierw przygotowanie samego spienionego gorącego mleka oraz dosypanie do niego kakao/czekolady w proszku bezpośrednio do filiżanki/szklanki.
Pozdrawiamy.
Kupiłem ten ekspres. Niestety jakość produkowanej kawy okazała się dla mnie nie do przyjęcia i zamierzam zwrócić urządzenie. Mam porównanie z kawą którą robię w bardzo starym kolbowym Saeco i tam pianka jest gęsta i trwała prawdziwa crema a tutaj po minucie nie ma po niej śladu a smak kawy jest gorzki, jałowy trochę jak z ekspresu przelewowego. Próbowałem różnych ustawień i z młynkiem i z pokrętłem mocy a także z kawą mieloną, która także jest paskudna w smaku a ta sama kawa w Saeco wychodzi super. Co robię nie tak? Podejrzewam, że ekspres jest uszkodzony.
Odpowiedz
Ja mam taki sam i u mnie wszystko wychodzi super. Jak na Express automatyczny jest cichy wszystkie ustawienia się w pełni zgadzają z jakością wytworzonej kawy. Ja mam ustawiona temperaturę na Maxa a nie na Eco,wtedy woda mniej gorąca i nie wydobywa z kawy pełnego aromatu i smaku. Trzeba również stosować dość wysokiej jakości kawy, nie musi być 100% arabica ale również mieszana z begusta, Ja taka stosuje. Również jest ważne, ustawienie grubości mielone kawy. Ja mam ustawiony na najwyższym bardziej miała do oporu przestawić w lewo tylko podczas kiedy młynek jest uruchomiony(1-zabek).Pozdrawiam
Jak zaprogramować wyłączenie ekspresu po 3 godzinach
Odpowiedz
To pytanie nie ma odpowiedzi. Bądź pierwszy!
Po procesie robienia kawy z kawy mielonej , nie można już powrócić do robienia kawy z kawy ziarnistej , młynek za szybko się wyłącza i ukazują się dwie ikony ostrzegające.
Odpowiedz
Jeśli są to ikonki ostrzegające to powinieneś zgłosić się do producenta z reklamacją. pozdrawiam

Produkty rekomendowane