Porównanie Siemens iQ500 ED651FSB5E vs Siemens iQ700 EX651FEC1E

Siemens iQ500 ED651FSB5E
Siemens iQ500 ED651FSB5E
Siemens iQ700 EX651FEC1E
Siemens iQ700 EX651FEC1E
Cena wyprzedane od2 999,00
Ocena
4,9
5 opinii
4,9 5 0 (4,9)
5,0
1 opinia
5 5 0 (5,0)
Wybrane oferty

Podstawowe informacje

Marka Siemens Siemens
Rodzaj płyty Indukcyjne Indukcyjne
Pola grzejne 4 pola 4 pola
Zegar Nie Nie
Zabezpieczenie przed dziećmi Tak Tak
Kolor Czarne Czarne
Model - EX651FEC1E

Techniczne

Wykonanie płyty Szkło ceramiczne Szkło ceramiczne
Napięcie zasilania [V] 220-240 -
Ilość stopnii mocy 17 17
Pochłaniacz Nie Nie

Fizyczne

Szerokość 59,2 cm 60 cm
Minimalna grubość blatu 30mm 30mm
Wysokość - 5,1 cm
Głębokość - 52,2 cm

Funkcje

Sterowanie Dotykowe Dotykowe
Funkcje Wskaźnik ciepła resztkowego, Timer Timer, Wskaźnik ciepła resztkowego, SliderTouch, Power Boost
Funkcja PowerBoost Tak Tak
Funkcja QuickStart Tak Tak
Funkcja ReStart Tak Tak
Funkcja Stop&Go Nie Nie
Timer z funkcją wyłączenia dla każdego pola Tak Tak
Wskaźnik zalegania ciepła 2-stopniowy 2-stopniowy
Wyświetlacz zużycia energii Tak Tak
Sygnał dźwiękowy końca pracy Tak Tak
Ceramika HighSpeed Nie Nie

Płyta

Moc - Palnik 1 3600 W 3300 W
Moc - Palnik 2 1400W 1400W
Moc - Palnik 3 1800 W 2200 W

Cechy Produktów

łatwość czyszczenia
łatwość obsługi
wygoda
głośność
montaż
funkjonalność

Opinie

Opinie kupujących
  • m...m Ocena: 5/5
    To mój kolejny sprzęt Siemens płyta indukcyjna i 3 model na przestrzeni kilkunastu lat Bardzo dobry sprzęt czytaj więcej
  • s...2 Ocena: 4,5/5
    Wszystko mi się podobało, towar super, bardzo miło z Tobą współpracować czytaj więcej
  • p...i Ocena: 5/5
    zgodnie z opisem czytaj więcej
  • k...a Ocena: 5/5
    zgodny z oczekiwaniami czytaj więcej

Podsumowanie

Liczba punktów 3/5 5/5
Wybrane oferty

Opis pojęć użytych w porównaniu

Rodzaj płyty

Wskazuje na technologię używaną do gotowania. Spotykamy się z płytami ceramicznymi, indukcyjnymi i spiralnymi.

Pola grzejne

Pole grzejne płyty elektrycznej jest punktem, na którym stawia się naczynie. Podgrzewa się ono do określonej temperatury. Ilość pól grzewczych określa liczbę naczyń, którą można ustawić na płycie. Najczęściej spotykane są płyty z czterema polami grzewczymi, jednak na rynku dostępne są również mniejsze, z dwoma polami. Lub takie gdzie pola można łączyć celem gotowania w większych naczyniach.

Moc

Jest to wydajność urządzenia. Mierzy się ją w watach (W) lub kilowatach (kW). Im wyższa moc, tym urządzenie działa szybciej i skuteczniej. Wybór mocy zależy od indywidualnych potrzeb i zastosowania urządzenia.

Wykonanie płyty

Odnosi się do jej materiałów i jakości konstrukcji. Płyty do zabudowy i wolnostojące są dostępne w różnych wykonaniach, w tym stal nierdzewna, emaliowana stal, szkło ceramiczne itp. Wybór wykonania ma wpływ na trwałość, estetykę i łatwość czyszczenia. Stal nierdzewna jest trwała i odporna na korozję. Emaliowana stal jest trwała i łatwa do utrzymania w czystości. Szkło ceramiczne jest eleganckie i proste w czyszczeniu.

Ilość stopnii mocy

Ilość stopni mocy to jeden z parametrów płyty elektrycznej, który informuje nas o tym, ile różnych poziomów mocy można ustawić podczas korzystania z danej płyty elektrycznej. Tak jak w kuchence gazowej regulujemy moc ognia, tak w przypadku płyty elektrycznej możemy kontrolować poziom nagrzania pola grzejnego. Standardowo płyty mają 7 poziomów mocy, a najniższy poziom służy to podtrzymywania ciepła.

Szerokość zabudowy

Odnosi się do wymiarów urządzenia i jest ważnym aspektem podczas planowania kuchni. Możesz znaleźć płyty o różnych szerokościach, zazwyczaj od 30 do 90 cm. Wybór zależy od dostępnego miejsca i potrzeb kuchennych.

Wysokość

Ten wymiar określa odległość od dolnej do górnej części urządzenia. Wysokość ma znaczenie w kontekście ergonomii i wygody użytkowania, wpływając na dostępność oraz komfort obsługi urządzeń.

Sterowanie

Sterowanie - dostępny typ sterowania.

Funkcje

Najczęściej spotykane to zabezpieczenie przed przegrzaniem, wskaźniki ciepła, możliwość regulacji mocy i termoregulacji. Znajdziesz także płyty z opcją szybkiego gotowania czy podtrzymywania ciepła.