Porównanie Jacobs Kronung Rozpuszczalna 200g vs Jacobs Cronat Gold Rozpuszczalna 100g

Jacobs Kronung Rozpuszczalna 200g
Jacobs Kronung Rozpuszczalna 200g
Jacobs Cronat Gold Rozpuszczalna 100g
Jacobs Cronat Gold Rozpuszczalna 100g
Cena od33,27 od24,68
Ocena
4,6
112 opinii
4,58 5 0 (4,6)
4,6
184 opinie
4,57 5 0 (4,6)
Wybrane oferty

Podstawowe informacje

Marka Jacobs Jacobs
Waga 200g 100g
Rodzaj Kawa rozpuszczalna Kawa rozpuszczalna
Gatunek kawy Kawy mieszane Kawy mieszane
Rodzaj kawy Czarne zwykłe Czarne zwykłe
Zawartość kofeiny Średnia -
Stopień palenia Średni Średni
Intensywność smaku Mocna -
Kwasowość Delikatna -
Liczba sztuk w opakowaniu 1 1

Dystrybucja None None
Cechy Brak Brak

Cechy Produktów

aromat
jakość
smak

Opinie

Opinie kupujących
  • b...w Ocena: 4,5/5
    Łatwość i szybkość przyrządzania aromatycznej kawy czytaj więcej
  • 1...1 Ocena: 4,5/5
    d.d. państwu ! piję tą kawę od ładnych paru lat i mam problem co odpowiedzieć, otóż piję ją z mlekiem i tu specjalnie różnicy nie widzę, ale w mikście z sypką jakobs..... i tutaj jest pewna różnica i co mam odpowiedzieć, jest dobrze. dziękuję. miłego dnia. czytaj więcej
  • slawek Ocena: 5/5
    kawa zależy kto co lubi my pijemy Jacobsa bo na przykład primy nie lubimy a znowu są tacy co nam powiedzą jak nie masz primy to zrób herbatę ja kawę Jacobs polecam i polecać będę czytaj więcej
  • MJ Ocena: 5/5
    Ok czytaj więcej
  • Użytkownik Ceneo Ocena: 4,5/5
    Dobry smak czytaj więcej
  • b...a Ocena: 5/5
    OK czytaj więcej

Podsumowanie

Liczba punktów 1/2 2/2
Wybrane oferty

Opis pojęć użytych w porównaniu

Waga

Określa ilość masy danego artykułu spożywczego, zazwyczaj wyrażoną w gramach, kilogramach lub innych jednostkach masy. Waga jest kluczowym elementem etykietowania, umożliwiając dokładne informowanie konsumentów o ilości produktu zawartego w opakowaniu.

Rodzaj

Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku.

Gatunek kawy

Gatunek kawy to określenie na odmianę rośliny kawowej, która jest uprawiana w celu pozyskania ziaren kawy. Istnieje wiele różnych gatunków kawy, z których najpopularniejsze to Arabica i Robusta. Gatunek kawy ma wpływ na smak, aromat i właściwości ziaren kawy.

Rodzaj kawy

Kawa może być podzielona na różne rodzaje w zależności od jej cech, takich jak rodzaj ziaren, sposób przygotowywania, dodatki smakowe czy zawartość kofeiny. Możemy wyróżnić kawy czarne, aromatyzowane, bezkofeinowe, zielone, ekologiczne itp.

Zawartość kofeiny

Informuje o ilości kofeiny obecnej w napoju. Zawartość kofeiny w kawie może różnić się w zależności od gatunku ziaren, metody parzenia i ilości kawy użytej do przygotowania napoju. Kawa zawiera zazwyczaj więcej kofeiny niż inne napoje, ale istnieją też odmiany o niższej zawartości, takie jak kawa bezkofeinowa.

Stopień palenia

Stopień palenia kawy odnosi się do stopnia wypalenia ziaren kawy podczas procesu prażenia. Jest to jeden z czynników wpływających na smak i aromat kawy. Im dłużej ziarna są palone, tym ciemniejszy kolor uzyskują i silniejszy smak oraz aromat rozwijają.

Kwasowość

Kwasowość w kawie odnosi się do smaku, który wynika z obecności kwasów organicznych w ziarnach kawy. Jednym z głównych kwasów obecnych w kawie jest kwas chlorogenowy, który jest silnym antyoksydantem i ma pozytywny wpływ na zdrowie.

Cechy

Cechy w produktach spożywczych to ich charakterystyczne właściwości, takie jak smak, konsystencja, składniki, wartość odżywcza, termin ważności, opakowanie, producent itp. Te elementy wpływają na jakość, bezpieczeństwo i atrakcyjność produktu dla konsumenta oraz pozwalają na dokonanie świadomego wyboru podczas zakupów spożywczych.

Certyfikat

Certyfikat w żywności to potwierdzenie zgodności produktu z określonymi standardami jakości, takimi jak brak GMO, sztucznych dodatków czy produkcja z poszanowaniem środowiska. Pomaga konsumentom wybierać produkty spełniające ich oczekiwania zdrowotne i etyczne.