iCoook
MPM

Szukasz partnera
w kuchni?

MKR 18

Szukasz partnera
w kuchni?
Zobacz co potrafi
Logo


Poznaj całą rodzinę termorobotów Logo

iCoook rodzina robotów MRK

Modele Logo

MRK-18 iCoook

MRK-28 iCoook

MRK-38 iCoook 2.0

pojemność misy max. 3.5 L
użytkowa 2.3 L
max. 3.5 L
użytkowa 2.3 L
max. 4.5 L
użytkowa 3 L
ilość mis w zestawie 1 2 1
moc urządzenia 1300 W 1300 W 1400 W
uchwyt przy misie nie nie tak
ekran dotykowy 5" 5" 7"
szklana pokrywa przystawki
do gotowania na parze
nie nie tak
gwarancja door to door nie tak tak
kolor biało-czarny czarny biało-czarny

Najnowszy model iCoook 2.0 MRK-38 już w sprzedaży!

Został wzbogacony o dużą misę z wygodnym uchwytem, większy 7-calowy ekran dotykowy oraz szklaną pokrywę przystawki do gotowania na parze.

Ten jedyny w swoim rodzaju intuicyjny Termorobot, dzięki 8 automatycznym programom pozwoli Ci bez trudu przygotować dowolne danie dla całej, dużej rodziny.

Pozwól, aby gotowanie stało się Twoją pasją!

 

iCoook to nowoczesny i multifunkcyjny robot kuchenny.
Zastąpi Cię w wielu codziennych czynnościach. Ugotuje, usmaży, posieka, pokroi, wymiesza, zmiksuje.
Pomoże przygotować potrawy małe i duże.
Kiedy iCoook pracuje, Ty masz czas dla siebie.


Aktualizacja WiFi

iCoook jest zawsze na czasie!
Dzięki łączności wi-fi zyskasz dostęp do nowych przepisów kulinarnych. Komunikat na wyświetlaczu z łatwością przeprowadzi Cię przez ten proces.

Kompaktowy rozmiar

iCoook zmieści się w każdej kuchni!
Może na stałe zagościć na kuchennym blacie, a akcesoria bez problemu pomieścisz w szufladzie. Duża pojemność misy pozwoli na przygotowanie posiłku dla kilku osób.

Dwustronna tarcza

iCoook potrafi wiele!
Zapomnij o żmudnym ścieraniu warzyw czy owoców. Dwustronna, pełna tarcza do ścierania i krojenia w plastry ułatwi i przyspieszy przygotowanie surówek i sałatek.

Wszechstronny Logo

Ikona MPM

gotowanie

Ikona MPM

blendowanie

Ikona MPM

gotowanie na parze

Ikona MPM

rozpuszczanie

Ikona MPM

sous vide

Ikona MPM

mieszanie

Ikona MPM

ubijanie

Ikona MPM

ugniatanie

Ikona MPM

siekanie

Ikona MPM

miksowanie

Ikona MPM

smażenie

Ikona MPM

wyrabianie

Ikona MPM

szatkowanie

Ikona MPM

ścieranie

Ikona MPM

krojenie

Ikona MPM

mycie wstępne

Ikona MPM

rozdrabnianie

Ikona MPM

kruszenie lodu

Ikona MPM

emulgowanie

Ikona MPM

ważenie

Intuicyjny Logo

Sterowanie robotem kuchennym iCoook jest bardzo proste!
Dotykowy wyświetlacz i czytelne menu sprawią, że szybko poznasz najważniejsze funkcje urządzenia.

PROSTY
W OBSŁUDZE

Możesz samodzielnie ustawić temperaturę, czas pracy i wysokość obrotów.

iCoook

ZROBI ZA CIEBIE
TAK WIELE

Wybierz jeden z gotowych automatycznych programów:
gotowanie, gotowanie na parze, zagniatanie, sous vide, rozdrabnianie, siekanie, funkcja Turbo, ważenie.

iCoook

ZAPROPONUJE
CIEKAWE PRZEPISY

iCoook wie co dobre. Skorzystaj z ponad ponad 400 wyjątkowych przepisów, które znajdują się w naszej e-książce kucharskiej.

iCoook

ZAPAMIĘTA
CO LUBISZ

Nie musisz szukać najczęściej wybieranych przepisów. Wystarczy, że dodasz je do listy ulubionych.

iCoook

ZNA
TRZY JĘZYKI

Skomunikuje się z każdym, kto posługuje się językiem polskim, angielskim lub ukraińskim.

iCoook

CZAS NA
AKTUALIZACJĘ

iCoook poinformuje Cię, że wgraliśmy nowe przepisy. Jednym kliknięciem zaktualizujesz e-książkę kucharską i oprogramowanie.

iCoook

Utalentowany Logo

GOTOWANIE
SOUS-VIDE

Metoda gotowania sous-vide podbija świat. Skorzystaj z funkcji powolnego gotowania w próżniowych woreczkach. Jedz zdrowo i nowocześnie!

iCoook

GOTOWANIA
NA PARZE

Podając swojej rodzinie posiłki gotowane na parze zadbasz o jej zdrowie i odporność! Potrawy przygotowane tym sposobem są pełne naturalnego smaku!

iCoook

NÓŻ
WIELOFUNKCYJNY

Nóż jest jednym z najważniejszych dodatków w wyposażeniu iCoook. Skorzystaj z niego gdy chcesz posiekać mięso lub warzywa, zblendować owoce lub zagnieść ciasto.

iCoook

MOTYLEK
DO UBIJANIA

Motylek bardzo dokładnie ubije wszelkiego rodzaju kremy i delikatne masy. Szczególnie polecamy wykorzystać go do przyrządzenia domowego masła.

iCoook

PRZYSTAWKA
DO MIESZANIA

Przystawka wskazana jest do mieszania produktów, których nie powinno się siekać i blendować.
Użyj jej do treściwych zup.
Dzięki przystawce nie przypalisz składników podczas podsmażania lub gotowania.

iCoook

KOSZYK
DO GOTOWANIA

Koszyk niezbędny jest do gotowania produktów sypkich takich jak ryż, kasza albo makaron. Skorzystaj z niego, jeśli chcesz ugotować warzywa, fasolę, bób lub inne ziarniste produkty.

iCoook

DWUSTRONNA
TARCZA

Tarcza iCoooka jest wyjątkowa. Za jej pomocą bez problemu zetrzesz warzywa na wszelkiego rodzaju surówki. Jeśli przełożysz ją na drugą stronę - otrzymasz idealne plasterki ulubionych jarzyn lub owoców.

iCoook

AKCESORIA
 

Silikonowa łopatka przyda się do dokładnego wygarniania składników lub ciasta, które zostało na ściankach albo na dnie misy. Dołączyliśmy również miarkę z podziałką, którą dokładnie odmierzysz gramatury.

iCoook

WBUDOWANA
WAGA

Nie musisz martwić się o dobór idealnych proporcji do przyrządzanych potraw. Wbudowana waga (max 5 kg) odważy każdy składnik, posiada funkcję tarowania.

iCoook

ZOBACZ FILM

Dołącz do grona posiadaczy Logo



Ciesz się nową jakością gotowania!

Najczęściej zadawane pytania

  • Regulacja temperatury w zakresie od 37 do 130 °C – co 5°C
  • Timer od 0 do 90 min – co 1 s
  • Obroty 120-5000 obr./min.
  • Moc urządzenia 1300 W
  • Moc grzałki 1000 W
  • Moc silnika 600 W
  • 220-240 V 50/60 Hz
  • Wymiary obudowy (szerokość/głębokość/wysokość): 23,5 cm/39 cm/21,5 cm
  • Wymiary obudowy z dzbankiem (szerokość/głębokość/wysokość): 28 cm/39 cm/32,5 cm
  • Wymiary z dzbankiem i parowarem (szerokość/głębokość/wysokość): 38,5 cm/39 cm/44,5 cm
  • Waga samej obudowy: 4 kg
  • Waga z dzbankiem i parowarem: 6,5 kg
  1. Mam problem z zamknięciem pokrywy. Uszczelka pęcznieje i nie da się zamknąć.
    Silikonowa uszczelka może ulegać lekkim czasowym zniekształceniom. Należy posmarować ją wodą lub olejem.
  2. Zablokował mi się nóż lub mieszadło.
    W środku znalazło się zbyt wiele produktów. Nie przekraczaj zalecanej pojemności i gramatur. Większe produkty potnij na mniejsze kawałki. Nie wyjmuj noża na siłę. Jeśli nie możesz go wyjąć, skontaktuj się z serwisem (89 623 11 00 wew. 35).
  3. Dlaczego nie mogę włożyć dzbanka do obudowy?
    Upewnij się, że dzbanek nie ma założonej pokrywy. Pokrywę mocujemy dopiero na osadzonym w obudowie dzbanku. Pamiętaj też, że spód dzbanka jest odpowiednio wyprofilowany do obudowy, dlatego należy wstawić go w odpowiedniej pozycji.
  4. Dlaczego nie mogę zmiksować gotującej się zupy.
    Nie jest zalecane miksowanie produktów w temperaturze 60°C i powyżej. Urządzenie zapyta Cię, czy na pewno chcesz to zrobić. Jeśli zdecydujesz się miksować gorącą potrawę, postępuj bardzo ostrożnie – upewnij się wcześniej, czy zaślepka pokrywy jest dokładnie zamknięta.
  5. Podczas wyrabiania ciasta lub mas, urządzenie zmniejsza obroty albo zaczyna wibrować.
    W programach lub przepisach do wyrabiania ciasta włącza się funkcja interwału (zmienne biegi). Może to dawać nietypowe efekty dźwiękowe. Sprawdź też, czy dzbanek urządzenia nie jest przeładowany składnikami. Zbyt duża ilość składników może doprowadzić do przeciążenia silnika. Nie przekraczaj gramatur podanych w przepisach/w instrukcji.
  6. Czy mogę myć urządzenie w zmywarce?
    Można myć w zmywarce wszystkie akcesoria, ale nie zaleca się mycia w zmywarce dzbanka. Ta część urządzenia zawiera element elektryczny, który może ulec czasowemu zaparowaniu. Aby długo cieszyć się użytkowaniem produktu, należy myć dzbanek ręcznie pod strumieniem ciepłej wody.
  1. Dlaczego dzbanek nie podgrzewa/nie grzeje/nie osiąga temperatury?
    Prawdopodobnie zadziałał bezpiecznik termiczny, który automatycznie wyłącza grzałkę. Należy wcisnąć biały przycisk, który znajduje się na spodzie dzbanka. Po wciśnięciu guzika urządzenie wznowi normalną pracę.
  2. Czym mogę czyścić panel sterowania?
    Do czyszczenia panelu sterowania i wyświetlacza użyj wilgotnej chusteczki lub bardzo dobrze wyciśniętej gąbki. Następnie wytrzyj suchą ścierką.
  3. Z urządzenia wydobywa się nieprzyjemny zapach.
    Wygrzewanie części podczas pierwszego uruchomienia jest zjawiskiem naturalnym i ustąpi w dalszym okresie eksploatacji.
  4. Urządzenie pracuje w nietypowy sposób.
    Wszystkie wskazówki dotyczące pracy urządzenia zostały szczegółowo opisane w instrukcji. Radzimy zapoznanie się z instrukcją. Jeśli nie znalazłeś w instrukcji odpowiedzi na swoje pytanie, skontaktuj się z serwisem (89 623 11 00 wew. 35).
  5. Jak unikać przypaleń na dnie dzbanka?
    Termorobot iCoook, jak wszystkie urządzenia tego typu, wyposażony jest w element grzewczy. Samo jego zastosowanie powoduje ryzyko powstawania przypaleń. Podpowiadamy jak unikać tego typu sytuacji:
    1. Przed podsmażaniem składników dno dzbanka należy dokładnie posmarować tłuszczem.
    2. Urządzenie należy odpowiednio konserwować, zgodnie ze wskazówkami zawartymi w instrukcji.
    3. Należy ściśle przestrzegać czasu podsmażania/gotowania i w odpowiednim momencie uzupełnić zawartość dzbanka pozostałymi składnikami dania lub płynem (np. w przypadku zupy).
    Produkty szczególnie podatne na przypalenia we wszystkich urządzeniach tego typu to: warzywa z dużą zawartością naturalnych cukrów (np. cebula, czosnek), produkty zawierające mleko, gęste sosy i zupy, produkty mocno rozdrobnione.




  6. Czy w Termorobocie iCoook mogę używać innych przepisów niż zapisane w jego bazie?
    Oczywiście! Nie trzeba się ograniczać jedynie do przepisów, które znajdują się w urządzeniu. Korzystając z automatycznych programów lub ustawień własnych można bez problemu wykonać większość przepisów z ulubionych książek kucharskich czy popularnych aplikacji.
  7. Czy jest możliwość dodawania własnych przepisów do bazy iCoook?
    Obecnie nie ma takiej możliwości.
  8. Czy przebarwienia na dnie misy Termorobota iCoook są zjawiskiem normalnym?
    Delikatne przebarwienia na dnie dzbanka to zjawisko naturalne. Pojawia się w wyniku kontaktu stali ze składnikami żywnościowymi. Ich obecność może też wynikać z jakości stosowanej wody.
  9. Co oznacza gwarancja "door to door" i jak mogę ją przedłużyć?
    Troszczymy się o naszych klientów na każdym etapie kontaktu z produktem. System "door to door" oznacza, że po telefonicznym zgłoszeniu potencjalnej usterki zostanie wysłany do Ciebie kurier, który dostarczy urządzenie do serwisu, a po naprawie przywiezie je z powrotem. Koszty transportu leżą po naszej stronie.
  10. Na wyświetlaczu Termorobota iCoook pojawił się komunikat o błędzie NTC. Co mogę zrobić?
    Urządzenie należy odłączyć od zasilania, a po upływie kilku minut ponownie je podłączyć. Jeśli komunikat o błędzie będzie powtarzał, prosimy o telefoniczny kontakt z naszym serwisem: 89 623 11 00 wew. 35
  11. Przy pierwszym uruchomieniu iCoooka urządzenie wydziela charakterystyczny zapach. Co mogę zrobić?
    Pierwsze uruchomienie urządzenia może wiązać się z pojawieniem się charakterystycznego zapachu "nowości". Szczegółowy opis postępowania przed pierwszym uruchomieniem znajduje się w instrukcji obsługi. Jeśli zapach utrzymuje się mimo przeprowadzenia rekomendowanych w instrukcji czynności, zalecamy przemycie elementów urządzenia ciepłą wodą z dodatkiem delikatnego detergentu.
  12. Noż Termorobota iCoook ma wygięte ostrza. Czy to normalne zjawisko?
    Nietypowa na pierwszy rzut oka konstrukcja noża zapewnia jego efektywne działanie. Posiada on specjalnie wygięte ostrza, które odpowiadają za zbieranie składników z dna dzbanka, sprawne szatkowanie, krojenie i rozdrabnianie. Jeśli nóż wygląda jak na załączonym zdjęciu, to znaczy że jest w pełni sprawny i gotowy do pracy.
  13. Jak aktywować dotykową klawiaturę podczas szukania przepisów w bazie Termorobota iCoook?
    Należy nacisnąć lupkę, która znajduje się w prawym górnym rogu urządzenia a następnie nacisnąć palcem pole tekstowe. W tym momencie powinna pojawić się na ekranie dotykowa klawiatura.
  14. Dlaczego urządzenie nie nagrzewa się do zadanej temperatury? Dlaczego nie osiąga np. 120° Celsjusza podczas wykonywania przepisów lub w przypadku ustawienia własnych parametrów?
    Podczas wykonywania przepisów została zadana odpowiednia temperatura i czas. Wybrana potrawa zostanie przygotowana prawidłowo i smacznie. Nie zawsze temperatura musi osiągnąć maksymalny zadany w urządzeniu stopień. Niektóre składniki nie osiągną temperatury 120 stopni. To np. woda, która w wysokiej temperaturze zacznie zmieniać się w parę. Temperaturę 120 stopni można uzyskać np. używając oleju i składników oleistych. Możemy zadać określoną temperaturę, ale to od składników znajdujących się w dzbanku zależy, jaką maksymalną temperaturę osiągną.


  15. Czy program "Gotowanie" służy tylko do gotowania wody?
    Program gotowanie wyłączy się po osiągnięciu zadanej temperatury.
  1. Nie ubija mi się śmietana na masło.
    Pamiętaj, aby użyta śmietana była odpowiednio schłodzona (15 stopni) i aby miała odpowiedni procent zawartości tłuszczu (najlepiej 30 lub 36%.) Dla uzyskania lepszego efektu możesz spróbować zwiększyć prędkość urządzenia.
  2. Smażenie / podsmażanie warzyw, cebuli - co zrobić żeby się nie przypaliły?
    Dno dzbanka należy posmarować delikatnie masłem lub olejem. Unikniemy w ten sposób przypaleń.
  3. Kruche ciasto z przepisu nie wychodzi takie, jak powinno.

    Pamiętaj, że masło, którego użyjesz w tym przepisie powinno mieć temperaturę pokojową. Nie używaj masła zaraz po wyjęciu z lodówki.
  4. Jak ugotować jajka na miękko?
    Umieść jajka w koszyczku, koszyczek umieść w dzbanku. Jajka zalej wodą (około 1,5 l wody) zamknij pokrywę. Wybierz automatyczne programy - program "Na parze". Ustaw czas 2 min 45 s, obroty 0. Jajka należy wyjąć z wody od razu po zakończeniu programu. Jeśli pozostaną w gorącej wodzie, ugotują się na twardo.
  5. Dlaczego piana z jaj nie chce się ubić?
    Jajka powinny być zimne. Należy ustawić prędkość 4 i dodać szczyptę soli. Dzbanek musi być suchy.