Zainteresowanie zdrową żywnością stale wzrasta. Powiększa się grono świadomych konsumentów, którzy analizują składy kupowanych produktów oraz zwracają uwagę na jakość spożywanych pokarmów. Zdrowa żywność czesto produkowana jest z dbałością o środowisko naturalne oraz godziwe wynagrodzenie dla pracowników. Kupując zdrową żywność można w ten sposób wspierac lokalne przedsiębiorstwa oraz polskie rolnictwo. Wśród produktów dostępnych w tej kategorii znajdziemy oleje i tłuszcze, produkty mączne, bakalie i orzechy, napoje, produkty sojowe czy przyprawy. Wszystkie łączy bogactwo naturalnych witamin i mikroelementów. Zdrowa, zbilansowana dieta wspiera odporność, poprawia samopuczucie oraz dobroczynnie wpływa na sylwetkę oraz stan włosów, skóry i paznokci. Wybierając produkty dla siebie, warto sprawdzić, czy zdrowa żywność posiada certyfikaty i oznaczenia znanych organizacji specjalizujących się w normowaniu kwestii zdrowego lub ekologicznego żywienia. Dzięki temu zyskujemy pewność, że siegamy po pełnowartościowy asortyment a nie dosć drogi produkt ozdobiony modnymi sloganami marketingowymi.
Kiedy słyszymy lub czytamy w restauracyjnym menu słowo „topinambur”, po plecach wędruje nam zimny dreszcz, a oczy rozbiegają się we wszystkie strony. Oczywiście ten opis jest mocno przesadzony, jednak nie da się ukryć, że nazwa tej bulwy przywodzi nam na myśl jakiś egzotyczny owoc lub warzywo. Pełni niewiedzy boimy się próbować dań z niego przyrządzonych, ale czy topinambur naprawdę jest tak egzotyczny?
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.